кадър:  Bulgaria ON AIRСпоред Агов е нормално партиите заради своите идеи,

...
кадър:  Bulgaria ON AIRСпоред Агов е нормално партиите заради своите идеи,
Коментари Харесай

Асен Агов: Пълна простащина е да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат

кадър:  Bulgaria ON AIR

Според Агов е обикновено партиите поради своите хрумвания, възгледи и правила да имат друго мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) в опит да се откри консенсус за актуализация на бюджета. Ще се схванат ли партиите за актуализацията и за третия мандат?

" Беше подходящо президентът да сложи въпроса за бюджета, защото виждаме, че в този парламент, който от ден на ден ни нервира поради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в обществения език, си вършат оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отсрочва от ден на ден и повече ", съобщи журналистът Асен Агов в студиото на " Денят ON AIR ".  

" Съгласен съм, че явно бюджетът би трябвало да се актуализира. Това се постанова точно тъй като може да има нова Ковид вълна, допустимо е и да има мигрантска такава ", сигнализира от своя страна писателят Владимир Левчев.

" Това мнение в последна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има разнообразни хрумвания по какъв начин да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна нецензурност е, която вирее сега доста интензивно, да желаеме да има единогласие и всички да ръкопляскат, и да одобряват една актуализация, която съгласно някои е добра, а съгласно други не толкоз. Тези отзиви бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо неверно в това ", разяснява журналистът.

Левчев намира за изключително объркващ обстоятелството, че офанзивите против служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват освен от Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че и от " ИТН " (ИТН).

Писателят цитира френския мъдрец Жан-Жак Русо, който написа в " За публичния контракт ", че " иго и публичен контракт са несъвместими ", защото " постоянно ще е неуместно за един човек или народ да вършат контракт напълно за моя сметка и напълно за твоя полза ". Според Левчев е удачно в актуалната политическа рецесия този израз да бъде извърнат: " Ултиматум и публичен контракт са несъвместими ".

" Общественият контракт изисква консенсус и не подмолни сделки, които постоянно се получават, когато има плаващи болшинства. Изисква се да има ясна стратегия, която се приема от всички. В случая всички чакаха, че Демократична България и ИБГНИ ще са естествените сътрудници на Има Такъв Народ, а те внезапно се оказаха в най-заклетите им врагове ", изтъкна писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР